joi, 1 februarie 2018

Concurs de dramaturgie pentru adolescenți „New drama”






New Drama – concurs de dramaturgie pentru adolescenţi este primul proiect din cadrul programului Excelsior Educaţional, care are ca obiectiv folosirea educaţiei ca modalitate de transmitere şi producere a culturii (prin activităţi culturale întreprinse chiar de copii și adolescenţi). Proiectul îi are în vedere pe tinerii pasionaţi de teatru, adolescenţii cu vârsta între 14 și 18 ani, încurajându-i să își dezvolte imaginaţia prin însușirea și dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică. Tineri din toată țara sunt invitați, așadar, să trimită o piesă într-un act. Textele sunt jurizate de o comisie formată din profesioniști. În urma selecției, șase dintre acestea ajung în faza finală a proiectului. Tinerii participă la un atelier de scriere dramatică, iar textele lor sunt transformate în spectacole-lectură. Piesa căștigătoare este pusă în scenă, iar spectacolul intră în repertoriul Teatrului Excelsior.

Cea de-a IV-a ediție a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA se va desfășura în ianuarie-iunie 2018. Concursul, organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul Excelsior, se adresează adolescenților cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani, pasionați de teatru. Ei sunt încurajați, astfel, să își dezvolte imaginația prin însușirea tehnicilor de scriere dramatică. Trebuie să scrie o piesă într-un act și să o trimită pe adresa online (secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro), împreună cu o scrisoare de motivație, prin care să explice de ce își doresc să participe la acest concurs. Proiect realizat cu sprijinul Ministerului Educației Naționale.
Textele înscrise vor fi jurizate de dramaturgi, regizori, critici – profesioniști din domeniul teatrului. În urma selecției, șase dintre piese vor ajunge în faza finală a proiectului, iar textul câștigător va fi transformat într-un spectacol care va fi montat în stagiunea curentă, intrand apoi în repertoriul Teatrului Excelsior.
Etapele de desfășurare a concursului NEW DRAMA:
  1. Înscrierea pieselor într-un act la concurs și desemnarea celor șase piese finaliste de juriul de specialitate.
  2. Atelier de scriere dramatică pentru cei șase finaliști, susținut la Teatrul Excelsior de un dramaturg reputat.
  3. Spectacole-lectură pe baza celor șase texte finaliste, cu regizori și actori profesioniști, în urma cărora juriul va desemna piesa câștigătoare.
  4. Textul câștigător devine spectacol, montat la Teatrul Excelsior în stagiunea 2018-2019.

NEW DRAMA
- concurs de dramaturgie pentru adolescenţi -


REGULAMENT

1. New Drama este un concurs de dramaturgie dedicat adolescenţilor, organizat de Primăria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR din Bucureşti.
2. A patra ediţie NEW DRAMA se desfăşoară în Bucureşti, în perioada ianuarie – iunie 2018, în mai multe etape, după cum urmează:
·       Ianuarie 2018 – lansarea proiectului
·       10 martie 2018 – deadline pentru înscrierea textelor
·       26 martie 2018 – anunțarea titlurilor finaliste
·       19 – 22 aprilie 2018 – atelierul de scriere dramatică
·       9 iunie 2018 – spectacole lectură la Teatrul EXCELSIOR
·       Stagiunea 2018 – 2019  – premiera spectacolui montat pe baza piesei câștigătoare

3. NEW DRAMA se adresează adolescenţilor din România şi îi încurajează să îşi dezvolte imaginaţia prin însuşirea şi dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică.
4. Participanţii NEW DRAMA trebuie să fie cetăţeni români.
5. Pot participa la NEW DRAMA adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani din întreaga ţară.
6. După trimiterea textelor pentru concurs, vor fi selecţionate 6 piese finaliste, care vor trece în cea de-a doua etapă a proiectului.
7. Cea de-a doua etapă NEW DRAMA cuprinde:
a. Un atelier de scriere dramatică pentru cei șase finaliști, susținut la Teatrul EXCELSIOR de un dramaturg reputat.
b. Spectacole lectură pe baza celor șase texte finaliste, cu regizori și actori profesioniști, în urma cărora juriul va desemna piesa câștigătoare.
c. Textul câștigător devine spectacol, montat la Teatrul EXCELSIOR în stagiunea 2018-2019.

8. Concursul este structurat astfel: toţi tinerii cu vârste cuprinse între 14-18 se pot înscrie în concurs; 6 dintre piesele înscrise vor fi alese pentru cea de-a doua fază a proiectului; tinerii dramaturgi finalişti vor participa la un atelier de scriere dramatică la Bucureşti; piesele lor vor fi transformate în spectacole lectură la Teatrul EXCELSIOR; o singură piesă va fi desemnată câştigătoare a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA.
Piesa câştigătoare va fi pusă în scenă la Teatrul EXCELSIOR din București, iar spectacolul va intra în repertoriul teatrului.
9. Pentru înscrierea în proiect, cei interesaţi sunt rugaţi să trimită la adresa secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro următoarele documente:
·       o piesă într-un act;
·       formularul completat (documentul poate fi descărcat de pe site-ul
www.teatrul-excelsior.ro);
·       o scrisoare de motivaţie (un text de maxim o pagină în care participanţii trebuie să explice de ce sunt interesaţi să participe la NEW DRAMA).
10. Nu există taxă de participare la concurs. Organizatorii oferă finaliştilor care nu locuiesc în Bucureşti şi sunt selecţionaţi în cea de-a doua fază a concursului – decontarea transportului, cazare şi masă în perioada de desfăşurare a atelierului de scriere dramatică la Bucureşti.
11. Selecţia celor 6 piese finaliste va fi realizată de organizatori pe baza aplicaţiei.
Termenul limită pentru primirea aplicaţiilor este 10 martie 2018.
12.  Candidații selectați în cea de-a doua fază a proiectului, care nu au împlinit 18 ani, trebuie să pună la dispoziţia organizatorilor o declaraţie semnată de părinţi prin care aceştia îşi dau acordul ca minorul selecţionat să participe la concurs.
Mai multe informaţii legate de NEW DRAMA sau de înscrierea în concurs pot fi solictate pe adresa de e-mail secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro sau la numărul de telefon 0724 531 317.



FORMULAR DE ÎNSCRIERE

Nume:
Prenume:
E-mail:
Data naşterii:
Telefon mobil:
Telefon fix:
Adresa:
Localitate:

De unde ai aflat despre New Drama? (marchează cu X in dreptul răspunsului dorit):

site-ul Teatrul Excelsior:
de pe Facebok:
de la prieteni:
din ziare / reviste:
grupuri de mail:
de la liceu:
de altundeva (specifică de unde):

Sunt de acord cu regulametul concursului New Drama (marchează cu X în dreptul răspunsului dorit):

Sunt de acord:
Nu sunt de acord:

Scrisoare de motivaţie

Trimite odată cu formularul completat şi piesa ta într-un act, un text de maxim o pagină în care să explici de ce eşti interesat să participi la New Drama – Concurs de dramaturgie pentru adolescenţi.

TRIMITE FORMULARUL + SCRISOAREA DE MOTIVAŢIE + O PIESĂ ÎNTR-UN ACT PE ADRESA: secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro

TERMENUL LIMITĂ PENTRU ÎNSCRIERI: 10 MARTIE 2018

* Nu te descurci cu completarea acestui formular?
Trimite un mail la:
secretariat.literar@teatrul-excelsior.ro sau  sună la 0724 531 317 şi noi te ajutăm.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu