miercuri, 5 aprilie 2017

Concurs de fotografie "Natura în prim - plan"



                                       INVITAŢIE

Clubul Copiillor Sîngeorz Băi, în calitate de instituţie organizatoare, vă invită să participaţi la activităţile cuprinse în proiectul regional „Explorați natura!", Ediţia a III-a  aprobat şi inclus în Calendarul Activităţilor Educative Regionale  2017, poziția 1227.
Activităţile propuse sunt:
-          Concurs de fotografie "Natura în prim - plan" – nivel regional
-          Concurs de orientare sportivă "Exploraţi natura" – nivel regional
Activităţile au ca obiectiv principal stimularea elevilor de a petrece într-un mod plăcut şi sănătos timpul liber. Prin implicarea elevilor în astfel de activităţi se urmăreşte promovarea mişcării în natură pentru o viaţă mai sănătoasă in armonie cu mediul înconjurător.
În anexă vă transmitem Regulamentele de organizare cu fişele de înscriere
Unităţile şcolare vor completa şi vor transrnite Fişa de înscriere în format electronic la adresele de e-mailexploratinatura@gmail.com până la datele precizate în regulamente.
Concursul regional de Orientare Sportivă „Explorați natura" se adresează elevilor din clasele I-VIII de la oricare din şcolile din ţară. La concurs pot să participe numai echipaje formate din câte 4 elevi şi 1 sau mai multe cadre didactice. 0 şcoală poate să inscrie în concurs un singur echipaj/categorie.
Organizatorii se angajează să asigure cazarea unui singur echipaj/categorie/judeţ. Cheltuielile legate de transport şi masă vor fi suportate de participanţi.
Concursul regional de fotografie "Natura în prim-plan" este organizat pe trei categorii de vârstă: a.clasele I-IV,  b. clasele V-VIII  c. clasele IX- XII şi are tema "Natura în prim-plan"

Detalii în regulamentele ataşate.
Nu se percepe taxă de participare.
                 Informații suplimentare: 0765218177 (prof. Costea Velea Andrei);
                                                        0767213017 (prof. Bazga Dorel)
                                                        ccsgbai@yahoo.com
                                                        https://www.facebook.com/clubulcopiilor.singeorzbai



PROIECT REGIONAL
„ EXPLORAŢI NATURA!”
EDIŢIA a III- a

 

REGULAMENTUL CONCURSULUI INTERJUDEŢEAN DE FOTOGRAFIE

Natura în prim-plan
            Concursul de fotografie Natura în prim-plan reprezintă o activitate în cadrul Proiectului Regional „Explorați Natura" cuprins în  CAER 2017, poziţia 1227.
            Concursul de adresează elevilor din Şcolile, Palatele si Cluburile Copiilor din țară, care doresc să desfăşoare activităţi extracurriculare în perioada decembrie 2016 – septembrie 2017 şi se desfăşoară pe trei categorii de vârstă: clasele I-IV, clasele V-VIII, clasele IX-XII.
Perioadă înscriere: 10 Aprilie  2017 - 10  Mai  2017
Perioadă desfăşurare:  Martie – Mai 2017
Organizatori: Clubul Copiilor Sîngeorz Băi în parteneriat cu Școala Gimnazială “A.P.Alexi” Sîngeorz Băi.
Calendarul activităților:
- Decembrie 2016 – lansarea proiectului;
- Aprilie 2017 – popularizarea concursului;
- 10 Aprilie  2017 - 10  Mai  2017 – înscrierea participanților;
- 11 - 19 Mai – expunerea lucrărilor pentru pulic;
- 19 Mai 2017 – jurizarea lucrărilor;
- 20 Mai – 30 iunie – comunicarea rezultatelor și transmiterea diplomelor.

Condiții de participare:
1.     Concursul este organizat pe categorii de vârstă:  a.clasele I-IV, b. clasele V-VIII c. clasele IX- XII
2.     Tema concursului este :”Natura în prim-plan".
3.     Fiecare unitate şcolară, poate participa la fiecare dintre cele 3  categorii de vârstă cu maxim 2 elevi/categoriei. Numărul de lucrări pentru fiecare copil este de max.3
4.     În stânga jos a fotografiei se aplică o etichetă tip (L=7cm şi l=4cm), pe care se va specifica:  titlul fotografiei, numele şi prenumele elevului care a realizat lucrarea, clasa,  unitatea şcolară, cadrul didactic îndrumător.
5.     Partenerii în proiect vor trimite lucrările solicitate de către organizator pe suport de hârtie cu dimensiunile de 15X20 cm.
6.     Nu se admit colaje fotografice. Se acceptă numai imagini originale cu peisaje, plante, animale, fără un grup ţintă.
7.     Lucrările vor fi expediate până în data de 10.05.2017 (data poştei), pe adresa  Clubul Copiilor Sîngeorz Băi: jud. Bistriţa Năsăud, oraș Sîngeorz Băi, strada Lalelelor, nr. 9, cod. 425300. Înscrierea va fi confirmată şi telefonic la 0765218177  prof. Costea Velea Andrei.
8.     Plicul va conține: Lucrările elevilor, fișa de înscriere, un plic autoadresat și timbrat pentru transmiterea adeverințelor și a diplomelor de participare.
9.     Lucrările vor fi expuse în holul incinta Şcolii Gimnaziale "A.P.Alexi" Sîngeorz-Băi.
10.  În urma finalizării activităţilor, fiecare unitate școlară participantă, va primi diploma obţinută şi materialul în format electronic,  ilustrând expoziția realizată.
11.  Jurizarea se va face de către specialişti în domeniul arte vizuale și a protecției mediului. Comisia va evalua lucrările respectând criteriile stabilite (categoria de vârstă, încadrarea în temă, originalitate, creativitate, claritatea transpunerii mesajului atât vizual cât şi al titlului lucrărilor trimise.). Se vor acorda diplome reprezentând premii şi menţiuni pentru fiecare categorie de vârstă. Pe diplome se va preciza şi numele cadrului didactic îndrumător. Se vor elibera adeverinţe de participare la concurs pentru toate cadrele didactice îndrumătoare
12.  Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la Clubul Copiilor Sîngeorz Băi, tel/fax 0263-370140; profesori coordonatori: Costea Velea Andrei tel. 0765218177; Bazga Dorel tel. 0767213017
13.  Expedierea diplomelor obţinute: până la 30 iunie 2017
14.  Nu se percepe taxă de participare!




Şcoala………………..
Adresa……………….
Nr. înreg.


FIŞA DE ÎNSCRIERE

Categoria de vârstă.....................................................................................
Profesor coordonator…………………………...........…………………...
            Adresa de e-mail ……….....………...........…….…………….…..
             Telefon ……………................………...........…….......................
Unitatea şcolară……………………………………….…………..………
Adresa : ...................................……………………………….....………..
Localitatea……………………………...............................................……
Judeţul…………………………….....................................…....…………
Elevi participanți: 1.....................................................................................
                              2 ....................................................................................



       
  


Director,                                                                                            Profesor coordonator

Regulamentul de organizare al Concursului Regionalde Orientare Sportivă „Exploraţi natura”
 Sîngeorz-Băi,
Ediţia a III-a, 9 IUNIE 2017

I. Organizator: Clubul Copiilor Sîngeorz-Băi, reprezentat prin coordonatorii Costea Velea Andrei şi Bazga Toader-Dorel.

II. Scopul şi obiectivele concursului:

Scopul: concursul urmăreşte sporirea interesului elevilor pentru aprofundarea şi aplicarea cunoştinţelor în teren, dezvoltarea creativităţii, a spiritului competitiv şi de echipă şi a spiritului umanitar, promovarea atitudinii ecologice faţă de mediul natural şi antropic.Dorim promovarea mişcării în natură pentru o viaţă mai sănătoasă în armonie cu mediul înconjurător.

III. Grup ţintă
Concursul Judeţean de Orientare Sportivă „Exploraţi natura”se adresează elevilor din clasele II-VIII de la oricare din şcolile din ţară.

IV. Data şi locul desfăşurării concursului
            Popularizarea acestui concurs în diverse şcoli va avea loc în perioada 05.04-31.05.2017, pe pagina de Facebook a Clubului Copiilor  Sîngeorz-Băi, prin intermediul invitaţiilor către diverse şcoli etc. În perioada 1-31.05.2017 va avea loc selecţia echipajelor în fiecare şcoală participantă. Înscrierea se va face în perioada 20.05.2017-01.06.2017 prin completarea a fişei de înscriere (anexa 1) Acestea vor fi trimise pe adresa de e-mail:exploratinatura@gmail.com fiind confirmate şi telefonic la 0765218177- prof. Costea Velea Andrei.
            Echipajele vor sosi în data de 8 Iuniu (joi) după ora 14. Cazarea echipajelor se va face la Centru Misionar pentru Tineret "Preot Profesor Ioan Bunea" Sîngeorz Băi. Cheltuielile de cazare sunt suportate de organizator iar cheltuielile de masă (aproximativ 30 ron/persoana/3 mese) vor fi suportate de participanţi care vor suporta şi cheltuielile de transport. Desfăşurarea propriuzisă a concursului va avea loc în data de 9 Iunie, în parcul staţiunii Sîngeorz-Băi.

V. Reguli generale
La concurs pot să participe numai echipaje formate din câte 4 elevi şi un cadru didactic însoţitor. Vor fi două secţiuni:
a. Cercetaşii naturii, la care pot participa doar elevii din clasele II-IV;
b.Exploratorii, la care participă doar elevii din clasele V-VIII, cu barem adaptat acestei categorii de vârstă.
Se poate înscrie în concurs o singură școală dintr-un județ, cu câte un echipaj pentru fiecare categorie. Dacă există mai multe școli din același județ care doresc să participe la concurs se va organiza o etapă județeană de către o instituție agreată de inițiatorii proiectului. Fiecare echipaj va avea un nume de concurs şi un semn distinctiv (blazon, steag etc.).Nu se percepe taxă de participare! Se vor acorda premii I, II, III şi menţiuni pentru fiecare secţiune în parte. Fiecare echipaj câştigător va primi câte o singură diplomă, iar cadrele didactice însoţitoare vor primi adeverinţă de participare. Se vor înmâna şi premii în produse, în funcţie de contribuţia sponsorilor.
            Concurenţii vor avea asupra lor următorul echipament:
  • Echipament general necesar pentru echipă:
                  - o busolă;
- un ceas;
- fluier sportiv cu snur;
- instrumente de scris
De acest echipament răspund participanţii.

VI. Probele de concurs
Traseu de regularitate: echipajele trebuie să parcurgă un traseu de dificultate medie,cu o lungime de aproximativ 1 km organizat pe cinci puncte de control  care se vor afla la distanţe aproximativ egale, de-a lungul traseului prestabilit. Elevii îşi vor dovedi astfel spiritul de observaţie, spiritul de echipă, pregătirea teoretică şi practică în ceea ce priveşte orientarea în teren, lucrul cu busola, abilitaţile sportive, modul de deplasare în teren şi îndemânarea. Fiecare echipaj se va prezenta într-un mod cât mai original.

A)     Prezentarea echipajului: fiecare echipaj se va prezenta într-un mod cât mai original.
B)     Proba teoretică:echipajele vor primi câte un formular cu  întrebări la care trebuie să răspundă în timp limitat. Testele vor fi din cultura generală: cunoaşterea zonei, faună, floră, meteo, protecţia mediului, prim ajutor, turism, tradiţii şi obiceiuri în legătură cu zona de concurs.
C)     Proba de orientare cu busola  traseu cronometrat: fiecare echipaj va parcurge traseul stabilit utilizand harta si busola. Se vor atinge obligatoriu toate punctele de control, elevii marcând pe fişa de concurs fiecare punct. Traseul se află situat în pădurea Borcut din parcul oraşului Sîngeorz Băi.
D)     Proba de îndemânare: organizatorii vor selecta o activitate de tipul - aruncare la ţintă, navetă, echilibristică, rezolvare de puzzle, etc
E)     Proba culturală:fiecare echipaj va prezenta un cântec, poezie, miniscenetă sau pantomimă cu tema natura;

VII. Alte reguli:
            Şcolile participante sunt obligate să asigure transportul echipajelor şi cadrelor didactice însoţitoare până la locul de desfăşurare al concursului. Este interzisă întârzierea nejustificată a echipajelor precum şi îndepărtarea acestora de locul de start, chiar şi după ce au trecut prin probele de concurs. Premierea va avea loc într-un cadru festiv, în prezenţa conducerii Clubului Sîngeorz-Băi, la interval de două ore de la sosirea ultimului echipaj.
Toţi participanţii vor prezenta viza medicală şi echipament adecvat deplasării prin pădure (încălţăminte corespunzătoare şi haină impermeabilă)!



VIII. Penalizări:
-        comportament necivilizat – 5p
-        mod de deplasare haotic echipajului (distanţă mai mare de 50 m între membri) - 3p
-        depăşirea timpului limită pentru traseul propus – 10p
-        neîncadrarea în timp la diversele puncte de lucru (depunctare în funcţie de fiecare probă);
-        nerespectarea instrucţiunilor primite la punctele de lucru(depunctare în funcţie de fiecare probă);

IX. Dispoziţii finale:
Excluderea echipajelor participante din concurs se face de către coordonatorii concursului, în următoarele situaţii:
-        necunoaşterea şi nerespectarea regulamentului de concurs;
-        încălcarea disciplinei turistice şi sportive;
-        echipament necorespunzător;
-        comiterea de acte care să aducă deteriorări sau prejudicii mediului înconjurător sau altor echipaje.

X. Date de contact
Informaţii suplimentare puteţi obţine la numerele de telefon sau adresele de e-mail: dorelbazga@yahoo.com, andicostea@yahoo.com
           0765218177 - prof. COSTEA VELEA ANDREI
0767213017  - prof. BAZGA TOADER DOREL

Multă baftă tuturor echipajelor!


Bibliografie orientativă:

  • Iuşan Claudiu. Ghidul speciilor comune din Parcul Naţional Munţii Rodnei, Editura Karuna, Bistriţa, 2012.
  • Stăncescu I., S. Ballif. Meteorologie fără formule –, Editura Albatros, 1981.
  • Atlasul Botanic al României – Editura Didactică şi Pedagogică, 1994.
  • http//:www.floaredecolt.org/update/bibliografii/mini_ghid_de_orientare_turistica.pdf





Formular de înscriere la Concursul de orientare sportivă
„Exploraţi natura” – Ediţia a III-a, 2017

Numele echipajului:.......................................................................................................
Categoria de vârstă:......................................................................................................
Şcoala de provenienţă:..................................................................................................

Componenţa echipajului:
Nr. Crt.
Numele elevului
Clasa
1
căpitan


2


3


4



Profesor însoţitor:
Numele : .............................................................................
Telefon :..............................................................................








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu