vineri, 7 aprilie 2017

Concursului naţional de ecologie “GENERAŢIA ECO – TERRA” 21 aprilie 2017




REGULAMENTUL
Concursului naţional de ecologie
“GENERAŢIA ECO – TERRA” 21 aprilie 2017
Ediţia  a – VI – a
CLUBUL  COPIILOR  MEDIAŞ

Secţiuni :

1. “ Planeta albastră văzută prin ochi de copil”expoziţie concurs de desen – pictură, grafică, colaj, tablouri decorative, obiecte şi decoraţiuni, afişe şi postere, adresat copiilor cu C.E.S., elevilor din clasa pregǎtitoare şi elevilor din clasele I-XII.
          21 aprilie 2017, Clubul Copiilor Mediaş
2. “ Mediul în care trăim” – concurs de proiecte şi miniproiecte de mediu realizate de elevi din învăţământul gimnazial şi liceal
          21 aprilie 2017, Clubul Copiilor Mediaş
3. “Noi şi mediul înconjurător”concurs de prezentări Power Point care să evidenţieze cât mai bine activităţile ecologice desfăşurate în cadrul unităţii şcolare sau în comunitate. Lucrǎrile pot fi realizate de elevii din clasele I – XII.
                    21 aprilie 2017, Clubul Copiilor Mediaş
DETALII ORGANIZATORICE :
■ 31 martie termen limită pentru trimiterea lucrărilor, a fişei de înscriere şi a acordului de parteneriat (opţional) pe adresa de e – mail ecoterra.medias@gmail.com; de asemenea, în plicul cu lucrări trebuie trimis şi un plic A4 autoadresat şi timbrat (cu un timbru în valoare de 2 - 4 ron ) necesar pentru expedierea acordului de parteneriat semnat de către unitatea organizatoare (opţional) şi diplomele copiilor premiaţi. În lipsa acestuia, rezultatele obţinute de către fiecare participant vor fi trimise în format electronic pe adresa de e – mail comunicată de participanţi; diplomele de participare vor fi trimise în format electronic pe adresa profesorului coordonator.
■ 31 mai 2017 termen limită pentru trimiterea diplomelor către participanţi;
■ NU SE PERCEPE TAXĂ DE PARTICIPARE;
■ Lucrările trimise pentru concurs NU SE RETURNEAZĂ!!!, nu se acceptă în concurs materiale copiate sau descărcate de pe internet !!!!
■ materialele care nu îndeplinesc cerinţele prezentului regulament vor fi descalificate;
■ Jurizarea se va face pe fiecare ciclu de învăţământ (preşcolar, primar, gimnazial, liceal), pe nivel de clase şi pe secţiunile precizate. Se vor acorda premii I, II, III, menţiuni, maxim 25 % din totalul lucrărilor evaluate şi diplome de participare pentru elevi;
■ Fiecare cadru didactic poate trimite în competiţie maxim 3 lucrări / secţiune;
■ Juriul va fi compus din profesori de specialitate, cu experienţă în domeniile vizate;
■ Nu se admit contestaţii;
■ Instituţia organizatoare nu asigură cazare sau masă participanţilor deoarece concursul se desfăşoară pe parcursul unei singure zile;
■ Informaţii suplimentare puteţi obţine la numărul de telefon 0754703531 sau pe adresa de e – mail ecoterra.medias@gmail.com prof. organizator Gabriela Morozan.
DISEMINAREA :
■ Publicarea rezultatelor proiectului pe www.didactic.ro şi pe pagina Clubului : clubulcopiilormedias.zzl.org https /www.facebooh.com / ClubulCopiilorSiElevilorMedias
          ■ Prezentarea proiectului la nivelul comisiilor metodice;
          ■ Mediatizarea concursului prin intermediul celor 2 posturi locale de radio şi cu ajutorul postului de televiziune locală “Nova TV”.
1. Regulament de desfăşurare a secţiunii
“ECO  ARTĂ”
Expoziţie - Concurs care să ilustreze acţiuni privind tema concursului şi este adresat  elevilor din clasele I-XII şi preşcolarilor din grupa mare
1. Secţiunea artă plastică cuprinde categoriile:
- desen - pictură,     - grafică,
2. Secţiunea artă decorativă care cuprinde categoriile :
- colaje realizate cu materiale din natură sau material textil,
- obiecte şi decoraţiuni realizate din materiale reciclabile (dimensiuni mici),
- tablouri decorative,
- măşti şi obiecte tradiţionale,
- împletituri,
- afişe şi postere.
Secţiunea se adresează preşcolarilor din grupa mare,copii cu C.E.S. şi elevilor din clasele I-XII
Data : 21 aprilie 2017, Clubul Copiilor Mediaş
Creaţiile plastice vor fi realizate în tehnici de lucru la alegere ( tempera, acuarela, guaşa, etc.), pe suport A4 sau A3. Pe spatele lucrării, în colţul din dreapta jos, se va lipi o etichetă cum este cea prezentată mai jos.
Colajele vor fi realizate numai din materiale din natură şi pot avea mărime variabilă, nu mai mari decât formatul A3. Se poate folosi tehnica quilling, origame, mozaic, etc. Şi ca suport se poate opta pentru material din : saci de cânepă, saci de rafie sau etamină. Lucrările trebuie să conţină OBLIGATORIU şi un mesaj ecologic. Pentru o siguranţă mai mare la transport şi evitarea deteriorării, se recomandă înfolierea lucrărilor.
Tablourile decorative vor avea dimensiuni mici şi medii p­anǎ la formatul A4 şi se vor realiza din materiale din naturǎ, material textil sau materiale reciclabile. Lucrǎrile se vor eticheta conform modelului de mai jos.
Obiectele decorative  se vor realiza doar din materiale reciclabile şi vor avea dimensiuni mici. Tehnica de lucru este la alegere, iar lucrările vor fi etichetate folosindu-se modelul de etichetă de mai jos.
Măştile şi obiectele tradiţionale vor fi realizate din materiale reciclabile, vor avea un aspect plăcut şi vor fi specifice zonei din care provin participanţii. Lucrările vor fi etichetate conform modelului de mai jos.
Împletiturile se pot realiza din orice tip de sfoarǎ sau fir textil şi pot avea diverse întrebuinţǎri.
Afişele şi posterele vor fi realizate folosind o tehnică la alegere, respect­ând dimensiunea A1 sau A2.
ATENŢIE : A NU SE COMBINA MATERIALELE RECICLABILE CU CELE DIN NATURĂ

Toate lucrările vor ilustra tema propusă, vor avea un titlu şi vor conţine obligatoriu şi un mesaj ecologic (un slogan) scris. Lucrările vor fi etichetate în partea dreapta jos, unde se va lipi o etichetă după modelul:

Titlul lucrării:
Numele şi prenumele copilului/echipajului:
Grupa/clasa/vârsta:
Numele şi prenumele cadrului didactic coordonator:
Instituţia de provenienţă:
Localitatea/judeţul:
Secţiunea :                  

Perioada de înscriere şi expediere a lucrărilor: 15 februarie – 31 martie 2017 data poştei
Tema : “ Planeta albastră văzută prin ochi de copil”
Modalitatea de expeditere : prin poştă la adresa: 
                    Clubul Copiilor
                    Str. Nucului Nr. 5
                    Loc. Mediaş, Jud. Sibiu, cod. 551112
Pentru concursul naţional de ecologie“ Generaţia ECO - Terra “ editia a–VI-a
          Plicurile cu lucrări vor conţine OBLIGATORIU :
    - lucrările, fişa de înscriere completată corect şi semnată, acordul de parteneriat completat, semnat şi ştampilat, în două exemplare şi un plic A4 autoadresat şi timbrat (cu un timbru în valoare de 2 - 4 ron ) necesar pentru expedierea acordului de parteneriat semnat de către unitatea organizatoare şi diplomele copiilor premiaţi. În lipsa acestuia, rezultatele obţinute de către fiecare participant se va regăsi în format electronic conform unei proceduri stabilite de către unitatea organizatoare; diplomele de participare vor fi trimise în format electronic pe adresa profesorului coordonator.
Jurizarea va fi efectuată respectând următoarele criterii de evaluare :
          - respectarea temei – 20 p;
          - originalitate şi creativitate – 20 p;
          - aspect estetic – 30 p;                                 
          - sugestivitatea titlului – 10 p
          - realizare tehnică de lucru – 20 p
                    Punctaj maxim 100 puncte.
Dispoziţii finale :
Lucrările participante la concurs NU SE RETURNEAZĂ

2. Regulament de desfăşurare a secţiunii
“INVESTIGAŢII DE MEDIU”

Concurs de PROIECTE / MINIPROIECTE DE MEDIU

Data : 21 aprilie 2017, Clubul Copiilor Mediaş
Perioada de înscriere şi expediere a lucrărilor : 15 februarie –31 martie  2017
Tema: “Mediul în care locuim”
 Categorii :
■ proiecte/miniproiecte de mediu
Lucrările trebuie să ilustreze acţiuni  de investigare privind identificarea calităţii unui factor de mediu : apă, aer, sol şi de depistare a comportamentelor privind afectarea / protejarea factorilor de mediu din zona în care locuiţi,cum ar fi : studii asupra deşeurilor de orice tip, a influenţei în mediu a emisiei unor substanţe nocive, etc.
Investigaţiile se vor realiza folosind metode care nu dăunează viului şi vor avea neapărat rezultate cantitative.
Se vor respecta următoarele etape în prezentarea investigaţiei efectuate : Introducere, Scop, Descrierea materialelor şi metodelor utilizate în investigaţie, Prezentarea rezultatelor, Concluzii şi recomandări, Bibliografie.
Poate fi asociată şi o prezentare Power Point a activităţilor realizate în efectuarea studiului. Proiectele / miniproiectele vor fi redactate pe format A4 în Times New Roman 12 cu diacritice. Titlul va fi scris cu majuscule Times New Roman 14 Bold, centrat. La două rânduri de titlu va fi scris cu Times New Roman 12, pe câte un rând aliniat la dreapta : numele autorilor, grupa / clasa şi instituţia de învăţământ, profesor coordonator, iar la două rânduri de acestea se va scrie textul care va avea maxim 10 – 15 pagini. La sfârşitul lucrării va fi trecută bibliografia astfel : nume, prenume autor, titlul lucrării, editura, localitatea, anul.
Prezentările Power Point să cuprindă 15 – 20 slid-uri, acestea fiind însoţite de animaţie şi fond sonor.
Concursul se adresează elevilor din clasele V-XII, materialul putând fi realizat de echipaje alcătuite din 3 - 5 elevi.
Modalitatea de expediere :
a) Lucrările listate şi CD – urile cu prezentările Power Point vor fi expediate prin poştă sau on-line pe adresa de e-mail ecoterra.medias@gmail.com fişierele având numele cadrului didactic coordonator;
Tot on-line se vor trimite OBLIGATORIU :
- lucrările, fişa de înscriere completată corect şi semnată, acordul de parteneriat completat, semnat şi ştampilat (opţional).
În cazul trimiterii materialelor în format electronic rezultatele obţinute de către fiecare participant, respectiv diplómele elevilor, vor fi trimise profesorilor coordonatori tot în format electronic pe adresa de e-mail specificată în fişa de înscriere completată.

b) Plicurile cu lucrări vor conţine OBLIGATORIU :
- lucrările, fişa de înscriere completată corect şi semnată, acordul de parteneriat completat, semnat şi ştampilat în original, în două exemplare (opţional) şi un plic A4 autoadresat şi timbrat (cu un timbru în valoare de 2- 4 ron în funcţie de numărul de lucrări trimise ) necesar pentru expedierea acordului de parteneriat semnat de către unitatea organizatoare şi diplomele copiilor premiaţi. În lipsa acestuia, rezultatele obţinute de către fiecare participant se va regăsi în format electronic conform unei proceduri stabilite de către unitatea organizatoare; diplomele de participare vor fi trimise în format electronic pe adresa profesorului coordonator.
Jurizarea va fi efectuată respectând următoarele criterii :
                    - respectarea temei proiectului – 25 p;
          - originalitatea abordării tematice– 25 p
          - conţinutul ştiinţific şi implementarea temei – 30 p;
          - aspectul / prezentarea lucrării – 10 p;
          - existenţa bibliografiei – 10 p
                    Punctaj maxim 100 puncte.
ATENŢIE :   LUCRĂRILE TREBUIE SĂ FIE ORIGINALE. Sunt eliminate din concurs lucrările luate de pe internet în care nu se regăsesc acţiuni întreprinse de către elevii participanţi.
Dispoziţii finale :
Lucrările participante la concurs NU SE RETURNEAZĂ.

3. Regulament de desfăşurare a secţiunii
PREZENTĂRI POWER POINT şi FILME CU CARACTER ECOLOGIC

Concurs de prezentări Power - point care să ilustreze acţiuni privind tema concursului şi este adresat  elevilor din clasele I-XII

Data : 21 aprilie 2017, Clubul Copiilor Mediaş
Numărul maxim de slide-uri este de 10-15, iar acestea trebuie să reliefeze cât mai bine tema ecologică propusă, sau să evidenţieze cât mai bine activităţile ecologice desfăşurate împreună cu elevii în cadrul unităţii şcolare sau în comunitate.
Perioada de înscriere şi expediere a lucrărilor : 15 februarie – 31 martie  2017
Tema: “Noi şi mediul înconjurător”
 Categorii :
■ activităţi de ecologizare
■ aspecte privind problemele de mediu din zona în care vă aflaţi
■ confecţionarea de costume din materiale reciclabile (parada modei ECO)
Lucrările trebuie să fie originale şi prezinte acţiuni de ecologizare realizate de către elevi sub îndrumarea cadrelor didactice coordonatoare.
Se acceptă înscrierea unei prezentări PPT , cu un număr  de maxim 15 slide-uri însoţite OBLIGATORIU de animaţie şi fond sonor,  echipajul fiind format din 3 - 5 elevi.
Concurs de filme cu caracter ecologic care să trateze aspecte cu privire la problemele de mediu din România. Filmele documentare vor fi trimise pe un CD, iar durata acestuia nu trebuie să depăşească 10 minute, respectiv 4 MB. De asemenea toate filmele trebuie să fie însoţite de voce pe fundal, să fie ORIGINALE, iar în cadrul lor să apară şi copii care au realizat lucrările respective.
Modalitatea de expediere :
a) on-line pe adresa de e-mail ecoterra.medias@gmail.com fişierele având numele cadrului didactic coordonator; tot on-line se vor trimite OBLIGATORIU :
- lucrările, fişa de înscriere completată corect şi semnată, acordul de parteneriat completat (în două exemplare), semnat şi ştampilat. Rezultatele obţinute de către fiecare participant se va regăsi în format electronic conform unei proceduri stabilite de către unitatea organizatoare.
b) fişierele mai mari se vor expedia pe un CD prin poştă, într-un plic pe adresa clubului ataşată mai sus.
c) Plicurile cu lucrări vor conţine OBLIGATORIU :
- lucrările, fişa de înscriere completată corect şi semnată, acordul de parteneriat completat, semnat şi ştampilat în original, în două exemplare şi un plic A4 autoadresat şi timbrat (cu un timbru în valoare de 2-4 ron în funcţie de numărul lucrărilor trimise) necesar pentru expedierea acordului de parteneriat semnat de către unitatea organizatoare şi diplomele copiilor premiaţi. În lipsa acestuia, rezultatele obţinute de către fiecare participant se va regăsi în format electronic conform unei proceduri stabilite de către unitatea organizatoare; diplomele de participare vor fi trimise în format electronic pe adresa profesorului coordonator.
Jurizarea va fi efectuată respectând următoarele criterii :
                    - respectarea temei proiectului – 10 p;
          - conţinut ştiinţific – 25 p;
          - originalitatea abordării tematice– 25 p;
          - sugestivitatea imaginilor, utilizarea de fotografii proprii (originale) – 10 p;
          - existenţa bibliografiei – 10 p
          - modul de realizare a prezentării – 20 p.
                    Punctaj maxim 100 puncte.
ATENŢIE :
LUCRĂRILE TREBUIE SĂ FIE ORIGINALE. Sunt eliminate din concurs lucrările luate de pe internet în care nu se regăsesc acţiuni întreprinse de către elevii participanţi.

Dispoziţii finale :
Lucrările participante la concurs NU SE RETURNEAZĂ.








































CLUBUL COPIILOR MEDIAŞ                         Şcoala____________________________
Str.Nucului nr. 5, tel/fax. 0269845353              Str.___________nr.___,tel/fax.________            _
e-mail clubul.copiilor.medias@gmail.com      e-mail_____________________________
Nr______din_______________                      Nr._____din_____________



ACORD DE PARTENERIAT EDUCAŢIONAL

Încheiat între
PALATUL COPIILOR SIBIU filiala CLUBUL COPIILOR  MEDIAŞ, jud.Sibiu, reprezentat de director prof. VECSEI   DANIEL şi prof. organizator   MOROZAN AURELIA GABRIELA
Şcoala______________________________________reprezentată de director prof. ________________________________şi prof._________________________________în calitate de parteneri în cadrul concursului naţional de ecologie „Generaţia ECO-Terra”editia a-VI- a
1.     Aplicantul,  se obligă:
Ø    Să trimită şcolilor participante documentaţia completă a parteneriatului;
Ø    Să organizeze expoziţia cu lucrările elevilor;
Ø  Să respecte regulamentul de desfăşurare a concursului;
Ø  Să trimită diplome elevilor şi cadrelor didactice care participă la concurs.
1.     Partenerul, se obligă:
Ø  Să trimită organizatorilor acordul de parteneriat completat şi avizat pe
Ø  Să trimită organizatorilor pe e-mail ecoterra.medias@gmail.com  fişa de înscriere şi lucrările înscrise în concurs;
Ø  Să respecte calendarul activităţilor;
Ø  Să mediatizeze concursul în unitatea şcolară;
Ø  Să pregătească elevii în vederea participării la concurs;
Ø  Să respecte regulamentul de desfăşurare a concursului;
2. .Acordul de parteneriat intră în vigoare la data semnării acestuia şi este valabil pe toată durata derulării concursului.
Prezentul acord de parteneriat se întocmeşte în două exemplare, câte unul pentru fiecare partener.


                Aplicant,                                                                    Partener,
   CLUBUL COPIILOR  MEDIAŞ                  Şcoala ______________________________
     Director,                                                                               Director,
      prof. VECSEI  DANIEL                                                  prof.______________________________

FIŞĂ DE ÎNSCRIERE
Concursul  naţional de ecologie Generaţia ECO - Terra”
Ediţia a-VI-a , CLUBUL COPIILOR , MEDIAŞ


NR
CRT.

NUME ŞI PRENUME ELEV/ELEVI

CLASA


INSTITUŢIA DE PROVENIENŢĂ

ORAŞ  /
JUDEŢ

SECŢIUNEA


TITLUL LUCRĂRII

PROFESOR COORDONATOR

DATELE DE CONTACT ALE PROF. COORD.
1.








2.








3.









Profesorii coordonatori sunt rugaţi să trimită tabelul de mai sus completat şi semnat până la data specificată în regulamentul fiecărei secţiuni, pe adresa  ecoterra.medias@gmail.com sau în plicul expediat cu lucrările elevilor participanţi.Datele de contact ale profesorilor coordonatori sunt OBLIGATORII.
♥ În cazul în care se doreşte expedierea diplomelor pentru mai multe cadre didactice în acelaşi plic, vă rugăm să specificaţi pe fişa de înscriere şi să timbraţi corespunzător plicurile autoadresate în funcţie de numărul de lucrări trimise la concurs.

Prof. coordonator (Nume Prenume, semnǎturǎ)                  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu