duminică, 28 octombrie 2018

CONCURSULUI JUDEȚEAN INTERDISCIPLINAR “ASCULTĂ-MI SUFLETUL ȘI INIMA !”



REGULAMENTUL
CONCURSULUI JUDEȚEAN INTERDISCIPLINAR
“ASCULTĂ-MI SUFLETUL ȘI INIMA !”


CONDIŢII DE PARTICIPARE:

Concursul  interdisciplinar şi expoziţia tematică de creaţie plastică  se adresează copiilor și elevilor din palatele şi cluburile copiilor, grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din ţară.
Participarea la acest concurs se face pe bază de înscriere;
Categoriile de vârstă sunt: 3-5 ani, 6-10 ani, 11-14 ani şi 15-19 ani;
Concursul se  desfăşoară pe etape conform activităţilor,  sub formă de expoziţie şi concurs, organizate la Clubul Copiilor nr. 1 Olteniţa, Școala Gimnazială nr. 1 Fundeni şi la Primăria Municipiului Olteniţa, urmând a fi premiate în cadru festiv – pe data de 20 noiembrie 2018. Activitatea de premiere va avea loc într-un cadru festiv urmat de un spectacol artistic.

TEMELE pe activități:

1. “Viața noastră a copiilor și tinerilor liberă de violență și  abuzuri !” concurs de desene, afișe, postere , artă fotografică, artă plastică și creație literară:
Să ne informăm despre violențele și abuzurile care au loc asupra copiilor și tinerilor şi să cunoaştem  și aplicăm modalitățile de eliminare ale acestora.
         2. „Sunt copil – am drepturi !” - concurs de desene, afișe, postere , artă fotografică, artă plastică și creație literară:

1.     Toți participanții, copii și  coordonatori, vor primi diplomă de participare.
2.     Nu se percepe taxă de participare.
3.     La expoziție vor participa toate lucrările primite de la copii.
Premierea câştigătorilor va avea loc în ziua de 20 noiembrie 2018 în Sala de Spectacole a Primãriei Municipiului  Olteniţa.


 Condiţiile de participare la concurs:

4.     Se adresează copiilor.
5.      Înscrierea se face prin completarea fişei de participare (anexa 2),  şi transmiterea materialelor prin poştă, pe adresa clubului: str. Argeșului nr. 6C, Oltenița, cod 615400, jud. Călărași sau Școala Gimnazială nr. 1 Fundeni.
6.     Participanţii vor avea posibilitatea să demonstreze originalitate şi creativitate în a reda, în forme şi culori, într-o manieră artistică  tot ce simt și gândesc despre drepturi și respectarea lor, despre violență, abuzuri și eliminarea acestora.
7.     Lucrările pot fi realizate în diferite tehnici : acuarelă, tempera, colaj, modelaj plastelină, etc.
8.     Creaţiile plastice se vor încadra pe format A4 si  A3 iar cele de artă fotografică la libera alegere pentru a putea fi expuse.
9.     Primirea lucrărilor până pe 15 noiembrie 2018.
10.  Jurizarea se face în perioada: 15 –18  noiembrie 2018.
Câştigătorii concursului   “ASCULTĂ-MI SUFLETUL ȘI INIMA !” vor fi anunţaţi.
11.  Toți participanții, copii și  coordonatori, vor primi diplomă de participare.
12.  Nu se percepe taxă de participare.
Fiecare lucrare va fi însoţită de următoarele informaţii:
·        numele şi prenumele autorului sau grupa înscrisă în concurs;
·        date personale (vârsta, clasa);
·         clubul sau palatul copiilor, grădiniţa, şcoala sau liceul din care provine;
·         adresa şi numărul de telefon/fax.

OBIECTIVE:

Formarea la copii a unei culturi care să includă concepte durabile ca:
·       încurajarea promovării respectării drepturilor copilului ,  spiritului de competiţie şi de participare la acţiuni care să promoveze aptitudinile native prin mărirea  responsabilității şi gradului de implicare  la formarea ca cetăţeni, responsabilizaţi cu privire la rolul lor de OM în societate;
·       activitatea proiectată şi-a atins obiectivele, copiii devenind mai responsabili, mai implicaţi în activitaţile curente, mai interesaţi de semenii lor;
·       dezvoltarea creativităţii şi încurajarea talentelor provenite din rândul micilor participanţi; reconsiderarea valorică a valenţelor educative-recreative.
·       încurajarea spiritului de competiţie şi de participare la acţiuni care să promoveze aptitudinile native, realizarea unui cadru adecvat de întrecere.
·       sporirea motivării copiilor şi întâmpinarea aspiraţiilor lor, asigurarea satisfacţiei de a fi copii europeni, cu deschideri internaţionale; descoperirea şi stimularea copiilor cu aptitudini deosebite.
·       asigurarea unor condiţii din ce în ce mai bune de studiu specific şi încurajarea participărilor la toate programele de pregătire pe care le dezvoltă atât clubul cât şi alte unităţi, schimburi de experienţă între participanţi.
·        manifestarea, prin atitudini şi comportamente democratice, a tuturor copiilor, de la cea mai fragedă vârstă, prin acţiuni care permit stabilirea unor relaţii interculturale prin intermediul artei.
PROGRAMUL ŞI LOCUL DE DESFĂŞURARE:
            Activitatea principală se desfăşoară pe data de 20 noiembrie 2018-  expoziţia se va organiza în sala de spectacole a Primăriei  Municipiului Olteniţa.
       Vor fi premiaţi câştigătorii celor două concursuri şi va avea loc vernisajul expoziţiei tematice de creaţie plastică, desene, afișe, postere și artă fotografică sub agida celor două evenimente.  
            Activitatea se va încheia prin prezentarea unui spectacol artistic oferit de copiii de la Clubul Copiilor Nr.1 Olteniţa și Școala Gimnazială nr. 1 Fundeni.

JURIZAREA:

Juriul va fi constituit din specialişti:
    Criteriile de evaluare vor fi: creativitatea, originalitatea.

CONSIDERAŢII FINALE:

      Confirmarea participării se face completând fişa de înscriere  care se trimite la adresa de e-mail: clubulcopiiloroltenita@yahoo.com

MOD DE CERTIFICARE:
Fiecare cadru didactic coordonator va primi la finalul concursului adeverinţă.
Se vor acorda premiile I, II, III, menţiuni ( 25 % din numărul participanţilor).
Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi la numărul de telefon: 0242512422
                                              

Director,
Prof. Constantin Georgeta Mirela

Anexa 1

CONCURS JUDEȚEAN INTERDISCIPLINAR

“ASCULTĂ-MI SUFLETUL ȘI INIMA !”


Ediţia I 2018


Formular de înscriere
Numele unității de învățământ:
Adresa completă a unității de învățământ(strada, număr, cod poștal, localitatea, județ)
Nr.Crt.
Nume și prenume
Categoria de vârstă
Numele unității de învățământ
Cadrul didactic coordonator
1.




2.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu