vineri, 19 mai 2017

Concursul național pentru licee „Euroscola” 2017-2018, Ediția a X-a

Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, lansează cea de-a X-a ediție a concursului național pentru licee “Euroscola” 2017-2018, ediție care se va desfășura sub titlul generic “Rolul patrimoniului românesc în consolidarea identității europene”.
Concursul se adresează elevilor din clasele a IX-a – a XII-a, fiecare liceu participant putând fi reprezentat de o singură echipă, formată din 24 de elevi și 2 profesori coordonatori. Grupurile de elevi pot proveni dintr-o clasă sau din clase diferite ale aceluiași liceu.
Elevii sunt invitați:
  1. să identifice un obiectiv / obiect / element de patrimoniu din localitatea sau din județul în care locuiesc și să facă o prezentare de maxim două pagini a acestuia, cu evidențierea valorii sale de patrimoniu în context național și european (arhitecturală, istorică, artistică, științifică, etc.);
  2. să conceapă și să implementeze un proiect de campanie de informare și conștientizare a publicului larg cu privire la valoarea obiectului de patrimoniu respectiv și cu privire la măsurile care trebuie întreprinse pentru protejarea / conservarea și promovarea acestuia.
Dosarele cu documentele proiectelor vor fi trimise, prin poștă, la adresa: Biroul de Informare al Parlamentului European în România, Str. Vasile Lascăr, nr.31, etaj 1, sector 2, București, cod poștal 020492, cu mențiunea “Pentru Concursul Euroscola 2017-2018”, până la data de 10 octombrie 2017.
Echipele de elevi ale căror proiecte vor obține cele mai bune rezultate la evaluare vor participa, în 2018, la evenimentele “Ziua Euroscola”, desfășurate la Parlamentul European de la Strasbourg.
Mai multe informații privind concursul “Euroscola” se găsesc pe site-ul Biroului de Informare al Parlamentului European, la adresa http://www.europarl.ro/ro/ue-si-tinerii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu