joi, 10 octombrie 2019

PROIECTE ANA


În anul școlar 2019 – 2020 Agenția Națională Antidrog (ANA)  continua implementarea, prin centrele de prevenire, evaluare și consiliere antidrog județene (CPECA), a proiectelor naționale de prevenire a consumului de droguri în rândul populației preșcolare și școlare, care contribuie la îndeplinirea atribuțiilor asumate de Agenția Națională Antidrog și Ministerul Educației Naționale în cadrul Strategiei Naționale Antidrog 2013-2020.
               În baza adresei Agenției Naționale Antidrog nr. 4047532/29.08.2019, a Protocolului de parteneriat încheiat între ANA și MEN și a prevederilor Strategiei Naționale Antidrog, vă rugăm să sprijiniți reprezentanții CPECA în implementarea proiectelor naționale, atât prin diseminarea informațiilor în unitățile de învățământ, cât și prin facilitarea accesului în școli și implicarea directă în monitorizarea implementării proiectelor. Cele șase proiecte antidrog vizate sunt:
1.     Proiectul național  ,,CUM SĂ CREŞTEM SĂNĂTOŞI”
Obiectiv: Promovarea unui stil de viață sănătos în rândul copiilor cu vârsta între 5-7 ani (preșcolari de grupă mare și școlari din clasa pregătitoare) pentru prevenirea comportamentelor cu risc pentru sănătate, precum și pentru neînceperea sau întârzierea debutului consumului de droguri.
2.     Proiectul național  ,,ABC-UL EMOŢIILOR”
Obiectiv: Dezvoltarea emoțională a elevilor din clasele I și a II-a, în vederea neînceperii sau întârzierii debutului consumului de droguri.
3.     Proiectul național  ,,NECENZURAT
Obiectiv: Formarea la elevii de gimnaziu (12-14 ani) a unor abilități de viață, necesare luării unor decizii informate, corecte și responsabile în legătură cu consumul de tutun, alcool și droguri.
4.     Proiectul național  „FRED GOES NET”
Obiectiv: Realizarea de intervenții preventive timpurii pentru elevii de liceu (14-19 ani) în scopul neînceperii sau întârzierii debutului consumului de droguri sau evitării transformării consumului experimental și ocazional în consum regulat.
5.     Proiectul național  „MESAJUL MEU ANTIDROG”
Obiectiv: Dezvoltarea unor atitudini și practici de viață sănătoasă pentru elevii din învățământul gimnazial și liceal, prin implicarea în activități artistice și sportive, ca alternativă la consumul de tutun, alcool și droguri.
6.     Proiectul național  ,,EU ŞI COPILUL MEU”
Obiectiv: Creșterea factorilor familiali de protecție și reducerea factorilor familiali de risc față de consumul de tutun, alcool și droguri la preadolescenți și adolescenți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu