joi, 20 februarie 2020

Europa, casa noastră


Europa, casa noastră – o nouă ediție
Europa, casa noastră este o campanie de comunicare și informare anuală a Reprezentanței Comisiei Europene în România, derulată în parteneriat cu Ministerul Educației si Cercetării. Campania vizează creșterea nivelului de cunoștințe pe care elevii si liceenii din România le au despre Europa și Uniunea Europeană.
Activitățile din cadrul acestui program sunt structurate în două campanii principale, Competiția EuroQuiz” și Concursul „Lider European” si au drept scop comunicarea politicilor europene si a subiectelor de interes pentru copii si tineri, încurajându-i să devină cetățeni europeni activi, să se implice în activități de voluntariat și în proiecte europene de schimburi interculturale. „Europa, casa noastră” le prezintă tinerilor Uniunea Europeană dintr-o perspectivă concretă, apropiată vârstei lor.

Competiția „EuroQuiz” - se adresează elevilor de clasa a VI- a. Inscrierea echipelor se face până la data de 4 mai 2020. Competiția se va desfășura on-line, în perioada 15-18 mai 2020.

Aflat la a zecea ediție online, Euro Quiz este un concurs pe teme europene deschis tuturor școlilor gimnaziale din România (elevilor din clasa a VI-a). Participanții au șansa să se califice în marea finală ce se va desfășura în București, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene. Premiile atractive și, mai ales, cunoștințele acumulate, lucrul în echipă și experiența dobândită sunt tot atâtea motive să vă înscrieți în concurs!
Euro Quiz este un concurs online cu întrebări și răspunsuri despre istoria, prezentul și viitorul Uniunii Europene.
Euro Quiz are drept scop încurajarea lucrului în echipă, îmbogățirea cunoștințelor despre Europa și Uniunea Europeană și dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor în rândul elevilor din clasa a VI-a a ciclului gimnazial. Participarea la acest concurs presupune răspunsul rapid și corect la întrebări prestabilite din diverse arii de cultură generală precum istorie, geografie, artă, gastronomie etc., ce vor fi completate online de către elevi.
Inscrierea echipelor se face până la data de 4 mai 2020. Competiția se va desfășura on-line, în perioada 15-18 mai 2020.

Concursul „Lider European” – este un concurs de proiecte, se adresează elevilor din clasele IX-XII și se desfășoară în perioada septembrie-noiembrie a fiecărui an.
Toate informațiile legate de cele două campanii sunt disponibile la adresele:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu