joi, 20 februarie 2020

Tineri in padurile Europei 2020


Tineri in padurile Europei 2020
În perioada martie – iulie 2020 se va desfășura în țara noastră Concursul european „Tineri în Pădurile Europei”, organizat de Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă ALUTUS și Ministerul Educației și Cercetării.
Obiectivele concursului sunt:
  • conștientizarea în rândul elevilor și a cadrelor didactice din România a valorilor cadrului natural european;
  • educarea elevilor în ceea ce privește gestionarea durabilă a pădurilor și a conservării biodiversității;
  • implicarea tinerilor în proiecte comunitare.
Toate materialele educaționale necesare pentru pregătirea echipajelor vor fi disponibile pe pagina web a concursului. Concursul se regăsește în Calendarul concursurilor naţionale educative 2020, finanțate de Ministerul Educației și Cercetării. Conform regulamentului, etapa județeană este coordonată de directorului Palatului Copiilor. Vă rugăm să precizați participanților că pentru etapa județeană și pentru preselecția națională bibliografia este constituită din legislația selectată și broșura concursului, numai capitolele referitoare la pădurile din Europa și România. Pentru etapa națională bibliografia este constituită din legislația selectată și întreaga broșură a concursului. Pagina web este:


Calendarul etapelor concursului, ediția 2020, este următorul:
  • martie 2020: diseminarea informațiilor în unitățile de învățământ;
  • 6 aprilie – 1 mai 2020: înscrierea participanților, la Palatul Copiilor Alba Iulia;
  • 4 – 8 mai 2020: etapa I, organizarea concursului la nivel județean – coordonată de directorul palatului copiilor în colaborare cu responsabilul cu educația forestieră de la nivelul Direcției Silvice județene. Data și ora exacta a desfășurării acestei etape vor fi comunicate coordonatorilor echipajelor înscrise la concurs de către responsabilul de la palatul copiilor;
  • 23 mai: etapa II – preselecția națională (organizată la sediul Direcțiilor Silvice județene din cadrul RNP – Romsilva);
  • 14 – 17 iulie 2020: etapa III – națională (organizată în raza Parcului Natural Munții Maramureșului, aflat în administrarea RNP-Romsilva).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu